روت اندروید چیست
در این مقاله از وبسایت پرعلم قصد داریم مطلبی به شما عزیزان آموزش دهیم تحت عنوان Root اندروید چیست؟ پس با ما همراه باشید…
حتما شما نیز این اصطلاح به گوشتان خورده که شخصی میگوید گوشی من روت شده است و یا وقتی میخواهید برنامه ای را نصب کنید به شما میگویند که گوشی شما روت نیست اگر شما نیز نمیدانید که روت اندروید به چه معناست با ما در این مطلب همراه باشید.
یکی از کاربرد های روت اندروید میتوان به آپدیت دستی اندروید اشاده کرد. اگر میخواهید اندروید گوشی خود را آپیت کنید پیشنهاد میکنم مقاله ی چگونه اندروید گوشی را آپدیت کنیم را مطالعه کنید، ما در این مقاله به صورت کامل همه روش های آپدیت کردن اندروی گوشی را بررسی کرده ایم و به صورت مرحله به مرحله توضیح داده ایم.
مطلب پیشنهادی : چگونه در واتساپ بفهمیم بلاک شدیم
Root به چه معناست
واژه ی روت (Root) در لغت یعنی ریشه.
اما در اندروید نیز به همین معناست با این تفاوت که در اندروید به معنای دسترسی عمیق به تنظیمات سیستم عامل میباشد، یعنی شما با این کار اجازه میدهید که به ریشه های زیرین سیستم عامل اندروید دسترسی داشته باشید.
یعنی شما در حالت روت به همه تنظیمات دسترسی دارید! مثلا در هنگام روشن شدن گوشی تصویری که نمایش داده میشود را میتوانید تغییر دهید.
توجه : روت کردن گوشی اصلا پیشنهاد نمیشود و سعی کنید تاحد امکان این کار را انجام ندهید.
مطلب پیشنهادی : چگونه عمر گوشی را زیاد کنیم
مزایا و معایب روت کردن گوشی
در ادامه به برخی از مزیت ها و معایب Root اندروید میپردازیم. با ما همراه باشید…
روت اندروید چیست
مزایای روت گوشی
- نصب برنامه : وقتی گوشی خود را روت میکنید، میتوانید برنامه های کاربری زیادی را روی گوشی خود نصب کنید که در حالت عادی اجازه ی نصب آنها را ندارید. پس اگر میخواهید برنامه های این چنینی را نصب کنید باید گوشی خود را روت کنید.
- پاک کردن برنامه های پیش فرض : وقتی گوشی خود را روت میکنید، میتوانید تمام برنامه هایی که در زمان خریداری گوشی از ابتدا به صورت پیش فرض روی گوشی بودند را پاک کنید. (ممکن است شما به برخی برنامه های پیش فرض احتیاج نداشته باشید پس نیازی نیست که مقدار زیادی از حافظه دستگاه را برای آنها صرف کنید)
- بک آپ گیری از برنامه ها : حتما برای شما هم پیش آمده که بخواهید برنامه هایی که روی گوشی خود نصب کردید را به صورت فایل از یک گوشی به گوشی دیگر منتقل کنید. با استفاده از روت گوشی شما میتوانید فایل برنامه ها را روی مموری خود ذخیره کنید و آنها را به گوشی دیگر منتقل نمایید.
- توانایی آپدیت اندروید به آخرین ورژن : همانطور که در قسمت چگونه اندروید گوشی را آپدیت کنیم توضیح دادیم، وقتی گوگل ورژن جدید اندروید را ارائه میدهد، برخی شرکت ها برای گوشی های قدیمی خود آنها را ارائه نمیدهند، حال شما میتوانید با استفاده از روت گوشی ، اندروید خود را به آخرین نسخه، بروزرسانی نمایید.
- ظاهر : با استفاده از روت، شما میتوانید ظاهر برنامه ها و منوی اندرویدی و به طور کلی رابط کاربری اندروید را به صورت دلخواه خود تنظیم کنید.
- نصب برنامه ها روی مموری : حتما شما نیز با این مشکل مواجه شده اید که، در SDCard خود فضای خالی زیادی دارید، اما حافظه دستگاهتان کاملا پر شده و نمیتوانید برنامه جدید نصب کنید، با استفاده از روت گوشی شما میتوانید برنامه ها را روی مموری نصب کنید.
معایب روت گوشی
- گارانتی : اگر شما گوشی خود را روت کنید، گارانتی گوشی از بین میرود.
- ریسک : اگر میخواهید گوشی خود را روت کنید باید ریسک کنید، ولی این مقدار ریسک بسیار اندک است، چنانچه طبق آموزش ها و دقیق این کار را انجام دهید، مشکلی برای گوشی شما به وجود نمیآید.
مطلب پیشنهادی : چگونه در واتساپ کانال بزنیم
سوالات متداول درباره روت گوشی
1 – آیا روت گوشی قابل بازگشت است؟
پاسخ : بله. شما میتوانید گوشی خود را آن روت کنید و به حالت قبل بازگردانید.
2 – چرا از اول گوشی ها را روت شده به بازار نمیدهند؟
پاسخ : تمام شرکت ها برای این که بتوانند حس نیاز به گوشی های جدید تر را در مصرف کننده ایجاد کنند، یک سری معایب در گوشی های خود قرار میدهند که این معایب با روت گوشی حل میشود، نظیر ارائه نشدن ورژن آخر اندروید و یا مصرف باتری بالا و…
امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد، لطفا در بخش نظرات ، نظر خود را با ما در میان بگذارید.
روت اندروید چیست